MITT INNBLIKK AV DEN FØRSTE FORELESNING I DIGITAL MARKEDSFØRING

MITT INNBLIKK AV DEN FØRSTE FORELESNING I DIGITAL MARKEDSFØRING

I dette innlegget vil jeg snakke om den første forelesningen i Digital Markedsføring på Høyskolen Kristiania. I faget Digital markedsføring håper jeg å møte mange interessante mennesker, få en praktisk erfaring med markedsføring, blogg, nettbutikk og digital økonomi. Emnet er delt inn i fire deler:

  • Digital økonomi og forretningsmodeller med Arne Krokan
  • Sosial kommunikasjon med Cecilie Staude
  • E-varehandel med Karl Phillip Lund
  • Digital markedsføring med Marius Vetaas Thomassen

Dette er emner jeg aldri har vært borti før, noe som gjør det ekstra spennende. Når dette semesteret er over håper jeg å sitte igjen med den kunnskapen som forventes.

Den 7. januar 2021 var den første ordentlige faglige forelesningen. Her var fokuset studieteknikker med Marianne Hagelia, noe som var interessant for å lære seg nye måter å notere på, tekniske hjelpemidler og hvordan man lærer best selv. Vi fikk også høre en del om Digital økonomi og forretningsmodeller med Arne Krokan i føringen. Nå har det gått en uke allerede av det første semesteret og jeg ser frem til å lære mer om alt fra studieteknikker til digital markedsføring.

Jeg har egentlig aldri tenk særlig over hvordan jeg leser eller hvordan jeg noterer. Dette håper jeg er noe som kan forbedres utover dette semesteret. Jeg husker at Marianne Hagelia fortalte at «bare 10% prosent får med seg stoffet under forelesning». Dette betyr at det å bare sitte foran pc-en å høre på en forelesning har en liten læringsprogresjon, og gjør at nesten alt er glemt innen dagen er over. Dette gjorde meg mer bevisst på det med å notere og jobbe med stoffet etter hver forelesning. Hun snakket også om viktigheten med det å ha nokk søvn og mat i magen før en forelesning, da dette kan ha stor betydning på om du lærer deg stoffet du jobber med.

Når vi går over til Arne Krokan sin del av forelesningen, var det delingsøkonomi som sto i hovedfokus. Her fortalte han om fordeler og ulemper delingsøkonomi har i sin forretningsmodell, og hvordan du kan bruke statistikk riktig. Noe jeg ikke var klar over var i hvor stor grad teknologi har kontroll over hvordan vi måler suksess eller hvordan vi organiserer oss.

Det jeg kanskje syntes var mest interessant er plattformorganisering. Dette er noe jeg hadde lite kunnskap om fra før, men veldig lyst til å lære mer om. Plattformorganisering er med på å skape de viktige forretningsmodellene som nesten alle nye tjenester bygger på den dag i dag. Her handler det mye om teknologi og hvordan teknologi gjør alt smartere for organisasjoner. Jeg ser frem til å lese mer om hvordan organisasjonsteknologi er med på å effektivisere en organisasjon og hvordan informasjon blir samlet opp.

Mot slutten av forelesningen ble det snakket om tillit, og hva du må se på når det gjelder tillit:

  • Tillit til ideen
  • Tillit til plattformen
  • Tillit til tjenestetyper.

Det å ha god tillit er essensielt. Derfor er det viktig å lære hvordan vi kan skape tillit. Jeg som ønsker å bli en B2B selger, ønsker å ha en god tillit til kundene mine. Derfor vil dette være smart for meg å følge godt med på. Tillit kan også deles inn i to typer former:

  • Kognitiv tillit

Kognitiv tillit handler om å ha tillit til at f.eks. håndverkeren din har den kompetansen som trengs for å utføre den jobben som trengs.

  • Affektiv tillit

Affektiv tillit handler om å ha en emosjonell tillit, og at du har en følelse at den personen du snakker kan stoles på.

Nå tar vi og runder av dagens innlegg om denne forelesningen. Dette faget virker veldig spennende. Jeg ser frem til å lære videre om digital markedsføring og studieteknikker jeg kan ta i bruk i faget, og selvfølgelig videre i livet.

Foreleser: Arne Krokan

https://www.krokan.com/arne/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *