VR OG AR- FREMTIDIGE LEDERE INNEN TEKNOLOGISKE HJELPEMIDLER TIL MARKEDSFØRING

VR OG AR- FREMTIDIGE LEDERE INNEN TEKNOLOGISKE HJELPEMIDLER TIL MARKEDSFØRING

I denne artikkelen skal vi se på VR og AR, som vi ble introdusert til i forelesningen den 15.februar 2021. Denne forelesningen ble ledet av Arne Krokan og det ble snakket mye om hvordan vi kan bruke VR og AR i markedsføring. Det har vært et veldig stor fokus på kunstig intelligens i de siste innleggene. Derfor skal det nå bli spennende og gå videre til noe nytt. Jeg personlig har ingen god erfaring tidligere med denne typen teknologi, så det har vært lærerikt å kunne dykke mer inn i VR og AR. Hva vet egentlig du om AR og VR, og hva denne typen teknologi brukes til? Hvis du vil lære mer om dette, er det bare å lese videre i dette innlegget og forhåpentligvis så sitter du igjen med mer kunnskap.

Før vi går over til markedsføringsdelen her. Så lurer du  kanskje først og fremst på hva VR og AR egentlig er?

Gratis arkivbilde med alvorlig, ansiktsuttrykk, antrekk

VR står for Virtual Reality (virtuell virkelighet) og er en teknologi som blir mye brukt til spill og underholdning via noe som heter VR-briller, men med 360 graders kamera kan VR lettere implementeres i markedsføringsverden. VR beskrives som en teknologi der virkeligheten blir digitalt simulert. Som et verktøy til markedsføring kan dette brukes for eksempel til å se og utforske en ønskelig destinasjon i en kunstig verden. Bransjer denne typen markedsføring kan være til godt nytte i er til for eksempel fly, hotell og boligbransjene. I denne artikkelen under fra E24 kan du lese om da Nordbyhus tok i bruk VR-briller til boligvisning i 2017.  

AR står for Augmented Reality (utvidet virkelighet) og er en teknologi som blir brukt til å plassere objekter inn i den virkelige verden, som for eksempel 3D figurer til applikasjoner som i Pokémon Go. AR skiller VR med virkeligheten. I AR teknologi kan det også ta i bruk briller som i VR, dette er for å optimalisere teknologien til sitt fulle potensiale. AR er en teknologi som kan brukes til å for eksempel innrede et hjem. Dette kan gjøres for eksempel med AR-briller, der du som person ser stuen foran deg og kan plassere ønskede møbler inn der du selv ønsker og dermed velge og vrake.

Hvordan kan VR og AR tas i bruk i markedsføring? Per dags dato har ingen av disse teknologiene slått helt av i markedsføringsverdenen. Dette kan ha mange årsaker, og kanskje den største årsaken er at bedrifter enda ikke ser helt potensiale. For det er bedrifter som har prøvd uten at det blir så populært som de har håpet på. Dette er jo teknologier som mest forbindes med underholdning, hvorfor ikke ta underholdning momenter til markedsføring? Disse to teknologiene her har en mulighet til å hjelpe med markedsføring, med tanke på at de gjør det lettere for en forbruker å kunne være kreativ og få et bedre bilde lettere tilgjengelig. Denne teknologien har sine ulemper, og det er pris og tilgjengelighet. Det er ikke alle som har VR-briller eller AR-briller i sitt hjem eller kontor.  til fremtiden så blir VR og AR mer normalt og første da kan bedrifter innføre dette til sin markedsføring.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *