REFLEKSJONSNOTAT

REFLEKSJONSNOTAT

Dette er den andre delen av digital markedsføring der fokuset har gått over fra digital økonomi til sosial kommunikasjon i et bærekrafsperspektiv. Bærekraft er fremtiden derfor er det viktig og skaffe seg informasjon om akkurat dette teamet. I denne delen har vi gått over til Cecilie Staude som foreleser. Så i dette innlegget skal vi se tilbake på det  som har vekket interesse hos meg, og hva jeg sitter igjen med etter del 2 nå.

Del 2 startet med en lett introduksjon med hva vi kunne forvente å lære oss i denne delen. Det kom raskt frem at vi nå skulle se på hvordan en bedrift kan se mer bærekraftig ut. Vi fikk tidlig utdelt eksamensoppgaven noe som jeg personlig syntes var veldig behagelig for det ga bedre tid til å disponere tid til oppgaven og bedre tid til å innhente informasjon om den selvvalgte bedriften vi skulle ha om i eksamensbesvarelsen.  I den forsand valgt jeg og gruppen min å skrive om bilprodusenten BMW. Vi valgte akkurat denne bedriften fordi det er en industri som er preget av et dårlig rykte innenfor bærekraft. Nå som jeg har arbeidet tett på eksamen, har jeg lært mye om hvordan BMW faktisk er en stor bidragsyter til at verden skal nå FNs bærekraftsmål. BMW er en spenneden bedrift med klare og store mål, det er interessent å se på hvor mye de har og kommer til å investere i til en bærekraftig verden.

For å være helt ærlig så var jeg ganske skeptisk til tidlig informasjonen jeg fikk med hvor bærekraftig BMW var, men etter å ha lest meg godt inn, endret synet seg. Så med det kan jeg si at BMW ikke driver med grønnvasking som for eksempel da Elkjøp gjorde når de skulle ha «Green weekend» som da kun var et navn og hadde ingenting med miljøet. Denne kampanjen skapte først god oppmerksomhet siden kundene fikk et inntrykk av at Elkjøp hadde kastet seg på den grønne bølgen. Noe som i etter tid ikke var sant. Det er viktig fremover at bedrifter ikke misleder kundene sine med grønne tiltak. Dette går under navnet grønnvasking og er ikke bra for noen som helst.

Etter dette kruset har jeg fått et mer bærekraftig fokus, siden nå har jeg sett mer i dybden og viktigheten med å bidra for fremtiden. Jeg synes alle bedrifter burde se mer på lokale fornybare kilder som er tilgengelig og minske den fossil transporten. Et alternativ der er å ta i bruk mest mulig tog der det er tilegnelig, og unngå frakting med store tank skip som forunenser mye. Jeg har også fått en vekker om hvordan mange bedrifter prøver å grønn vaske sine kunder, med å få kundene til tro at en kampanje er miljøbevisst.

Kilder:

https://finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2020/05/12/7526744/elkjop-og-keiserens-gronne-klaer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *