HVORDAN FINNE SEG EN MENTOR

HVORDAN FINNE SEG EN MENTOR

I dette innlegget skal det handle om hvordan du kan finne deg en mentor og et godt nettverk rundt deg. For å bygge opp dette innlegget har jeg sett på kurset «First Round». Herfra vil jeg hente ut hva jeg lærte og hvordan du kan finne frem din egen mentor. Har du lyst til å ta dette kurset, da kan du sjekke det ut med å trykke her. Dette kurset inneholder 8 moduler som jeg skal gå igjennom steg for steg og avslutte med en liten oppsummering på slutten av innlegget.

Søker du en mentor, eller ønsker å ta kontakt med en i næringslivet? Da burde du ta testen og se hvordan du kan kontakte en mentor, for dette er noe å anbefale på det sterkeste. Om du ikke allerede har så burde du også starte opp din egen LinkedIn profil eller oppdatere din nåværende sånn at du kan gjøre deg selv attraktiv på markedet.

Hva er en mentor?

En mentor er en person med kunnskap og erfaring, som vil bidra til å skape muligheter og rådgive deg. Dette er derfor gunstig å ha når du søker etter en arbeidsplass eller bare et nettverk.


https://www.marjon.ac.uk/courses/mentoring/

MODUL 1 – Your Professional Identity

I denne modulen handler det om at du skal finne din egen identitet, og hvordan du skal klare det har kurset trekket frem fem punkter du kan se på:

 • Empati
 • Nysgjerrighet
 • Takknemlighet
 • Relevans
 • Respekt

Videre i modulen får du spørsmål som er knyttet til disse fem identitetene. Sånn at på slutten vil kurset kunne måle hva som er deg.

Modul 2 -Find Professionals Using LinkedIn

I denne modulen handler det om hvordan skape et nettverk med bruken av den digitale plattformen LinkedIn. Her vil du oppleve at modulen viser frem 4 punkter som er med på å utvide ditt nettverk på LinkedIn, og disse er:

 • Perfect overlap
 • Great overlap
 • Similarities
 • Someone interesting

Når du søker en mentor må du filtrere spekteret du ønsker deg.

Modul 3 – LinkedIn Messaging

I denne modulen handler det om hvordan du kan kontakte personer med LinkedIn. Derfor blir det snakket om 3 elementer som du burde ha med:

 • Who

Hvem er du?

 • Why

Hvorfor tar du kontakt?

 • What

Hva søker du med meldingen?

Dette betyr at du må starte med å introdusere deg selv, og forklare kort hva du driver med. Videre hvorfor du ønsker å ta kontakt med akkurat denne personen. Tilslutt kan du legge til hva du lurer på og hva du søker med meldingen din. Dette kan være alt fra jobb, utdanning eller veiledning. Noe som også er viktig er at ikke meldingen blir for lang. Prøv og hold deg til kort og presis. dette er for å forhindre at personen som motar meldingen kjeder seg eller misoppfatter målet med meldingen.

Modul 4 -Coordinate Calls Efficiently

I denne modulen så handler det om hvordan du koordinerer samtaler og finner personer som ønsker å ta del. Derfor er det 3 punkter som blir trukket frem i denne modulen:

 • Effektivitet

Vær effektiv med å finne deg en mening/mål som du ønsker å få svar på etter samtalen.

 • Fleksibilitet

 Være fleksibel og klar siden det er du som søker noe fra andre.

 • Initiativ

Ikke være redd og ta initiativ til samtaler.

Modul 5 -Anatomy & Navigation of a Call

I denne modulen så handler det om å være klar til samtalen, og da kan vi trekke frem «Conversation Cheat Sheet» som viser deg forskjellige faser og tips til hvordan du kan navigere en samtale.

Modul 6 -Professional Story Prototyping

I denne modulen handler det om å fortelle om deg og hva dine ferdigheter og interesser er. Derfor må du være klar på å introdusere akkurat dette på en enkel og oversiktlig måte. Fortell videre hva du ønsker å jobbe med i nærmere fremtid, og spør etter hvordan akkurat du kan være den personen som et selskap søker. Altså finn en måte å gjøre deg ettertraktet på.

Modul 7 -Go in Ready: Research & Questions

I denne modulen som er den nest siste vil det bli trukket frem hva slags research du trenger og gjøre før en samtale. Skriv ned spørsmål som du ønsker å få svar på og les deg opp via Google eller digitale plattformer som LinkedIn.

Modul 8 -Build lasting Relationships

Nå går vi over på den siste modulen, og her handler det om å bygge langvarige relasjoner. Det er essensielt å ta vare på relasjonene du skaper når du søker etter en mentor. Husk også å vis takknemlighet ovenfor personene du får informasjon av. De tar tros alt av sin egen tid for å hjelpe akkurat deg. Finn din mentor og oppretthold kontakt og vis takknemlighet er en enkel avslutning for denne modulen.

OPPSUMMERING

Som en avslutning vil jeg gjerne oppsummere dette innlegget om kurset «First Round». Dette kursert gir deg muligheten til å se på hvordan du kan finne bygge og holde på relasjoner med en mentor. Eller bare om du har et spørsmål som du ønsker å få svar på fra en som jobber i det yrket du ønsker å jobbe i. Så om du syntes dette virket spennende så anbefaler jeg deg å se igjennom dette kurset.

Kilder:

https://first-round.teachable.com/p/joinfirstround

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *