VURDERING AV UNISPORT SIN NETTBUTIKK

VURDERING AV UNISPORT SIN NETTBUTIKK

I dette innlegget skal vi se på Unisport sin nettbutikk og vurdere hva de gjør riktig, samt hva Unisport kan forbedre. Denne vurderingen er basert på 10 vurderingskriterier hentet fra INEVO sitt innlegg om «Hvordan vurdere din nettbutikk». På grunnlag av at Unisport er en av de største nettbutikkene når det kommer til alt fra fotball, skal denne teksten gå inn å se på hva de gjør riktig, og hva som kan forbedres. Listen som du kan se på INEVO sin blogg, vil tar for seg disse 10 punktene:

 1. Førsteinntrykk
 2. Synlighet
 3. Brukervennlighet
 4. Kjøpsprosess
 5. Teknologi/hastighet
 6. Kundetilfredshet
 7. Trygghet
 8. Kundekommunikasjon
 9. Priser, utmerkelser og artikler
 10. Konsept og strategi

Som INEVO sier i sitt innlegg er netthandling veldig populært. Konkurransen om å være den beste siden å handle fra øker i takt med populæriteten. Med Covid-19 og restriksjoner som stenger ned butikker og kjøpesenter, øker aktiviteten med netthandel enda mer, og mange vil føle at netthandel er enklere enn fysisk butikk. Så det gjelder å være på banen med en god nettside som gjør det enkelt for kundene og foreta kjøp eller henvendelser. Derfor skal resten av innlegget gå steg for steg igjennom alle punktene.

HVA ER EGENTLIG UNISPORT?

Unisport er en nettbutikk som spesialiserer seg på salg av alt fra Fotballsko, fotballutstyr, treningsklær og drakter. De blei grunnlagt i året 1995 og har som mål å være ledende leverandør innen alt med fotball utstyr. På deres nettsider vil du finne alt for en hardbarka fotball supporter, til alt av utstyr som du vil trenge for å være en aktiv fotballspiller. Ønsker du å lære mer om Unisport, vil jeg anbefale å sjekke ut denne videon fra Unisport «10 morsomme fakta om Unisport | Fra 1995 til 2020».

FØRSTEINNTRYKK

Et godt første inntrykk er essensielt for en god nettbutikk. Dette kommer av at om nettsiden er dårlig vil du oppleve en høy bounce rate. Som handler om at kunden går inn på siden og  ikke trykker seg videre, og dermed forlater siden.

Heldigvis er vi så heldige at Inevo har kommet frem med tre spørsmål som er viktig at kunden kan svare på innen 5 sekunder:

 • Har jeg kommet til riktig sted?
 • Hva er det jeg kan gjøre her?
 • Hvorfor skal jeg gjøre det her?

Derfor er det viktig om du har en nettbutikk at du prøver å finne ut om kunder kan svare på akkurat disse spørsmålene sånn at du kan gi kundene dine et god førsteinntrykk.

Med grunnlag med disse spørsmålene skal jeg sjekke om hvordan Unisport  appellere med de tre spørsmålene nevnt ovenfor:

 • Når du klikker deg inn på Unisport sin nettside vil du se en tydelig Logo i venstre hjørne som viser at du har kommet til riktig sted, og det vil ikke være noen tvil. Du ankommer siden med et fint bildeshow som omhandler Fotballsko og salg. (sett 19. April 2021)
 • Videre kan vi se tydelig alternativer om hva du kan finne og forvente av produkter på siden. Du får også en viktig tilføring av kontaktinformasjon, frakt pris, retur og Unisport sin prismatch. Dette er viktig å opplyse for kunder for at de enkelt kan se hvordan de kan kontakte og hvordan et potensielt kjøp vil foregå.
 • Avslutningsvis må du spørre deg selv «Hvorfor skal jeg gjøre det her?». Med en god meny og en godt oppdatert lysbildeshow vil du og din nettside gi dette svaret raskt til dine kunder.
https://www.unisportstore.no

4/5 STJERNER

SYNLIGHET

Om din nettbutikken er synlig eller ikke er essensielt for at kunder kan finne butikken. Med en butikk som er vanskelig å finne, vil det bli vanskelig å få kunder til å velge akkurat din butikk. Det som spiller inn her er Search Engine Optimizing (SEO) og Search Engine Marketing (SEM). (link beskrivelser) Søker du «Fotballsko» på google vil du enkelt finne Unisport linker og fotballsko alternativer. På bildet nedenfor vil du se at Unisport har godt organisk søk med at 4/6 av skoene er levert av Unisport.

4/5 STJERNER

BRUKERVENNLIGHET

At en nettbutikk satt opp til at målgruppen din lett kan finne frem er viktig. Er ikke siden enkel og oversiktlig vil kunden kanskje gi opp med å finne et produkt, og du mister dermed en kunde. Det er også viktig at nettbutikken kan brukes like godt på en PC som på en mobil. Her er det også lurt å ta i bruk en app som vil gjøre alt enklere for kundene sine.

Hvis du er ute etter nye fotballsko på Unisport sin nettside vil enkelt finne kategorien fotballsko på menyen og trykker du deg inn vil du få opp underkategorier:

https://www.unisportstore.no

Dette gjør det enkelt for kunden å finne frem. Unisport har også en god brukervennlighet på mobil, men jeg savner kanskje en app. Så dette er noe de kan forbedre, og holde mer følge med Zalando som har en populær app. Siden Zalando har begynt mer og mer og levere fotball utstyr. Så viktig for Unisport her da og komme ut med en app.

4/5 STJERNER

Kjøpsprosess

Kjøpsprosessen handler om hvordan du som kunde enkelt og trygt kan foreta deg et kjøp. Derfor er det viktig å gi kunder en trygghet med å vise hvor trygt du kan handle her. En annen faktor til kjøpsprosessen er leveringstid, anbefalinger av andre kunder og frakt/retur.

https://www.unisportstore.no/?gclid=Cj0KCQjw1PSDBhDbARIsAPeTqreQVfL9RqEmxvtq8U4tf9irrHUGG8AEv5aXsyzSpbmIV_M5GvaFNIkaAhD6EALw_wcB

Når du skal foreta deg et kjøp på Unisport sin nettside, vil du finne disse to punktene nederst. Her får kundene en trygghetsfølelse med «Trygg E-handel» merke og et kjøp her vil ikke være noe lureri.

https://www.unisportstore.no/checkout/#/summary/

Dette er betalingsmetodene du som kunde kan ta i bruk hos Unisport. Noe som styrker også trygghetsfølelsen hos kundene med å se VISA, MasterCard, Vipps (DnB) og Klarna logoene, og dette er fordi dette er betalingsmåter vi alle har sett før. Positivt at du også kan velge flere alternativer som gjør at du som kunde selv kan velge hvordan du vil betale.

5/5 STJERNER

TEKNOLOGI/HASTIGHET

Hvis du har en treg nettside vil kunden bli utålmodig og rett og slett bare gå videre. Kunder som søker netthandel ønsker at handelen skal gå raskt og enkelt. Så da må nettsiden være optimal med hastighet. For å se hvordan hastighet Unisport har på både mobil og datamaskin, har jeg brukt Google PageSpeed Insights tool for å se hvor raskt nettsiden laster, og hva Unisport kan forbedre.

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=https%3A%2F%2Fwww.unisportstore.no%2F&tab=desktop

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=https%3A%2F%2Fwww.unisportstore.no%2F&tab=mobile

Etter å tatt denne speed testen så vil du se at hastigheten er relativt grei på datamaskin, men nettsiden på mobil er alt for treig. Dette styrker ønske om at Unisport oppretter en App for å gjøre mobil netthandel lettere og bedre.

3/5 STJERNER

KUNDETILFREDSHET

Hvor tilfreds kunder er kan være essensielt for å skape både lojale og nye kunder. Ser du at andre kunder er fornøyde vil sannsynligheten at andre kunder også vil foreta seg det samme kjøpet. Som i Cialdinis seks påvirkningsprinsipper har vi prinsippet «sosiale bevis» som handler om at vi avgjør hva som er riktig med å se hva andre mennesker synes er riktig. Så om en kunde er usikker og ser at andre kunder er fornøyde vil dette føre til at kunden kanskje gjør som de andre.

Dette er noe Unisport må forbedre siden det er ingen tegn på kommentarer på noen produkter på deres nettsider. Derfor kan vi se på hvordan Zalando har løst dette og hvordan dette vil hjelpe kunder med å ta et valg.

https://www.zalando.no/adidas-performance-juventus-aeroready-sports-football-unisex-treningsskjorter-whiteblack-ad543d1az-a11.html

Nederst vil tidligere kunder skrive en anmeldelse og gi stjerner for hvor fornøyd de er med produktet.

https://www.unisportstore.no/checkout/#/summary/
https://www.unisportstore.no

4/5 STJERNER

KUNDEKOMMUNIKASJON

En god kommunikasjon mellom nettbutikken og kundene er viktig. Derfor er det viktig at nettsiden opplyser hvordan du som kunde kan ta kontakt og hvor lettvint dette vil være. En god kundedialog er viktig for omdømme og for å skape lojale kunder.

Det er lett og enkelt å ta kontakt med Unisport på sosiale medier. og du vil finne link til deres Instagram side og Facebook side nederst på forsiden.

Noe Unisport kan tilføre er en Chat bot som gjør at kunden raskt kan ta kontakt med en ansatt for å få svar på spørsmål som kan lede til salg.

https://chatbotsjournal.com/a-comprehensive-guide-on-chatbot-development-benefits-features-and-tech-stack-369cebd5ab12

4/5 STJERNER

PRISER, UTMERKELSER OG ARTIKLER

Om din nettbutikk har vunnet noen priser eller utmerkelser vil det være gunstig å dele dette på egen nettbutikk.

På Unisport sin nettbutikk vil du  kunne finne priser som:

 • «Brukernes Favoritt`Pris» 3 ganger
 • 3.plass i beste nettbutikk i Europa
 • The golden eCommerce Award
 • The Cross Border Award 2014 0g 2016
 • Børsen`s Gazelle Award 2015, 2016 og 2017 I Danmark
 • FDIHs «Social Commerce» i 2012
 • Intervju med spillere som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Ronaldinho og Zidane

Dette viser både at bedriften gjør noe bra, og viser takknemlighet til sine lojale kunder med at det er deres grunn til at de har fått disse prisene/utmerkelsene. Så om du vil lese mer om disse prisene kan du sjekke det ut her.

På siden ovenfor vil du se at avslutningsvis trekker de frem en takk til sine kunder:

Tusen takk!

«Som fotballforhandler er det ingen overraskelse at vi er konkurransedyktige og ønsker å vinne. Mens vi er stolte, er vi også ydmyke vinnere. For akkurat som fotball er våre prestasjoner et samarbeid. Derfor takker vi deg og deler gevinsten med deg; uten din lojalitet og støtte, hadde det ikke vært mulig!

Vi ser frem til å gi deg den beste fotballopplevelsen – uansett om du har vært hos oss siden starten i 1995, eller om du besøker Unisport for første gang.»

5/5 STJERNER

KONSEPT OG STRATEGI

Nå som vi er ankommet det siste punktet skal vi se på hvor godt Unisport klarer å kommunisere ut sin strategi. Dette vil du kunne se gjennom konseptet til bedriften.

Her er Unisport gode siden deres konsept med fotball kommer tydelig frem, og du vil finne alt du trenger relatert til fotball. Så avslutningsvis vil det ikke være noe å endre på her. Unisport startet med et fokus mot å bli best på fotballdrakter, men klarte å utvikle seg til å bli den ledende leverandøren innen for fotballutstyr.

5/5 STJERNER

KONKLUSJON

En utrolig fin og ryddig nettside. Det trengs arbeid med å fikse hastighet på nettsiden på både mobil og datamaskin. Pluss som speed testen viser så er nettsiden veldig treig på mobil, noe som kan gjøre at Unisport mister kunder. Derfor kan det være et godt tiltak å anvende en applikasjon til mobil som vil dytte Unisport enda mer opp imot konkurrentene sine. Under hver og en av vurderingskriteriene kan du se en stjerne vurdering fra 1-5.

Kilder:

https://www.unisportstore.no

https://www.unisportstore.no/blog/13894-10-morsomme-fakta-om-unisport-fra-1995-til-2020/

https://www.unisportstore.no/blog/14680-unisport-prisvinnende-e-handel/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *