REFLEKSJONSNOTAT

REFLEKSJONSNOTAT

I del 3 av semesteret med digital markedsføring har vi fått i oppdrag med å lage en egen nettbutikk. Foreleseren har nå vært Karl Philip Lund i styringen som har gitt oss gode forelesninger med flere gjesteforeleser som snakker om alt fra hvordan en nettside burde se ut og hva som er viktig å fokusere på. Det å reflektere over en prosess som du har foretatt deg er viktig. Et refleksjonsnotat vil vise deg hvordan bitene har falt på plass, og kanskje vekke forbedringspotensialer som vil hjelpe deg videre.

OKR- key results

Det er mye arbeid i planlegging av hva du skal selge i nettbutikken, oppretting av nettbutikk og markedsførings delen. Det har vært spennende og ikke minst nytt å gå igjennom. Vi startet prosessen med å sette opp en OKR som handler om å sette mål/objekter som skal oppnås innen en bestemt tid. Vil du vite mer om OKR kan du sjekke ut dette tidligere innlegget på bloggen. Vår OKR startet i hvert fall sånn her

Objective: Ha en velfungerende nettbutikk

Key results 1: 500 besøkende innen en måned (7/10)

Key results 2: 300 følgere på Instagram (8/10)

Key results 3: 10 salg før eksamen (5/10)

Dette er noe vi har jobbet med hver uke under prosessen og endret på ettersom vi ser hvordan vi står til. Det er viktig å ikke sette for høye mål som ikke kan oppnås. Noe som vi bommet litt på. Dette er noe vi kan forbedre, heldigvis så er vi er en gruppe med god kommunikasjon. Så vi har hele tiden kommunisert og vært klar over hva som skal til for å oppnå våre små mål.

Valg av Produkt

Vi har prøvd å tenke litt utenfor boksen og komme med et produkt som ikke alle andre. de fleste velger noe innenfor for eksempel mote/fashion, men vi bestemte oss for å prøve å produsere noe selv som kalles DIY, som står for Do It Yourself. Vi falt på å lage glass album cover der kundene selv kan velge bilde og sang på glasset sitt. Dette er noe vi kan se for oss kan selge ettersom det ikke finnes så mange som steder der du kan få tak i akkurat dette. Vi var inne på tanken med å dropshippe, men det ville ta opp imot 30 dager i levering. Noe som kanskje kan skape misfornøyde kunder. Derfor er vi fornøyde med valget av å rett og slett gjøre det selv.

Konkurransen i Norge med glassalbum er ganske lav. Noe som kan gi oss en konkurranse fordel. Vi har tidligere sett at i land som Sverige at det er et marked for dette produktet, og vi håper på at denne «trenden» kan overføres her til Norge. Dette vil gjøre at vi er tidlig ute og kan prøve å være med på løftet.

(Vedlegg 1)

VALG AV NAVN

Vi ønsket å finne et navn på bedriften som inkluderte alle fem forbokstavene til gruppa, men som også hørtes bra ut. Derfor ønsket vi å hete DESMO som da inkluderer alle forbokstavene i navnene i gruppa, men domene navnet DESMO.no var opptatt så vi valgt å kjøre en Z istedenfor S. Navnet blei til slutt DEZMO med domene navn dezmo.no. Noe som vi er ganske fornøyd med den dag i dag. Dette navnet gir oss en større tilknytning til bedriften, på en måte noen andre tilfeldige bokstaver hadde gjort.

SHOPIFY

Vi kjøpte domene via godaddy.com og opprettet nettbutikken via Shopify.com. Dette gikk relativt greit og starte opp, men skal sies at det tok sin tid. Mye arbeid i å fikse ting vi ikke hadde tenkt på som tekst til personvern og brukervilkår. Pluss å sette opp menyer og tekst til, som du kan se under her fra vår nettisde:

(Vedlegg 2)

Vi fikk lært oss hvordan en kan opprette betalingsmuligheter via Stripe. Det er mye du skal sette deg inn i og er ikke alltid like lett og bli fornøyd med enten bildevalg eller web design. Om du ønsker å opprette din egen nettbutikk så anbefales Shopify. Siden det er en veldig enkel og strukturert side. Med shopify vil du få mye gratis med alt fra bilder til temaer som kan passe akkurat din nettside. Dette gjør det enkelt og du slipper å tenke på om du kan bruke andre tilfeldige bilder du kommer over på Google.

Markedsføring

Markedsføring delen har vi bestemt oss for å sikte inn mot målgruppen 15-30 år. Noe som gjør at vi må tenke på hvordan vi skal promotere og hvilke plattformer vi ønsker å ta i bruk. Vi skal prøve å bygge på det det videre og ta i bruk sosiale medier for markedsføring. De sosiale mediene vi vil sikte oss inn mot er TikTok, Instagram, Facebook og e-mail. Med å bruke sosiale medier åpnes det også opp for å ta i bruk en influenser i nærmere fremtid. Her er en plan med å kontakte personer som vil promotere med at de mottar et gratis produkt.  

Hovedfokuset vårt har vært å bruke Instagram der vi kan legge ut story og innlegg om våre produkter.

(Vedlegg 3)

Forbedring potensiale i markedsførings delen som vi må gjøre bedre og burde kanskje startet før med. Så dette er noe å ta med videre. Vi trenger også å jobbe mer med å promotering og deling av produktet/nettsiden.

Læringsutbytte

Det har vært lærerikt og spennende med å opprette egen nettbutikk. Dette var noe jeg gledet meg veldig til. Siden er ikke alltid du får veiledning og disposisjon tid til å sette i gang et sånt prosjekt. Kan legge til at det ikke er lett med alt sammen, siden det er nytt for de fleste på gruppen. Det er mye å sette seg inn og det er ikke alltid ting går som du kanskje har sett for deg i starten. Nå som vi nærmer oss slutten er det godt å ha lært hvordan jeg kan opprette en nettbutikk med bruken av shopify og alt som hører til rundt. Morsomt å prøve noe nytt og produsere ting selv. De forskjellige arbeidsoppgavene for å få i gang produktet og nettsiden blei godt fordelt. Dette har med at vi er en sammen spleiset gruppe, noe som har gjort det enkelt for oss å samarbeidet. Vi er alle klare over hva vi forventer av hverandre og hva vi ønsker å oppnå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *