HVILKE DIGITALE MARKEDSFØRINGSKANALER BEDRIFTER OG ORGANISASJONER BURDE BENYTTE SEG AV I 2021

HVILKE DIGITALE MARKEDSFØRINGSKANALER BEDRIFTER OG ORGANISASJONER BURDE BENYTTE SEG AV I 2021

I dette innlegget skal vi se på hvilke digitale markedsføringskanaler bedrifter og organisasjoner burde benytte seg av i året 2021. det å markedsføre en bedrift handler om å prioritere ressurser og penger som gir meg gunstig avkasting på kort og langt sikte ligg behov. Det skal mye til for å klare dette perfekt, men her skal jeg vise til noen ideer med en anbefaling om noen digitale markedsførings kanaler som jeg selv mener er viktig.

I 2021 er sosiale medier noe som dominerer og kanskje den beste plassen for å markedsføre. Dette har med at det finnes plattformer til alle de forskjellige målgruppene. Dette gjør det lettere for en bedrift å nå ut til den gruppen de ønsker.

Netthandel er også veldig økende og med stengte butikker grunnet Covid-19. så har flere målgrupper funnet ut at netthandel kan være mer gunstig enn det å gå i en fysisk butikk. Derfor skal jeg nå videre vise til noen plattformer som jeg mener passer til året 2021 som vi lever i nå.

Facebook- er en plattform der du kan utforske hva som foregår rundt om i verden og holde kontakt med venner og familie. I følge Facebook sin nettside har de 2.7 billioner bruker hver eneste måned. Dette vil si at en veldig stor del av befolkningen i dag har Facebook og bruker det. Dette gjør målgruppen veldig stor og derfor gunstig at Facebook selv segmenterer annonsene som gjør at din bedrift blir plassert ut til de du ønsker å nå ut til.

På Facebook sin nettside kan du finne en artikkel som heter «help your ads find the people who will love your business» som handler om hvordan annonseringene på deres plattform fungerer. Her er noen viktig punkter som er verdt å få med seg:

“Location

Advertise in the cities, communities and countries where you want to do business.

Demographics

Choose your audience based on age, gender, education, job title and more. You can keep track of the types of people your ads are reaching, but Facebook will never share personally-identifiable information about them.

Interests

Add interests and hobbies of the people you want your ad to reach – from organic food to action films – and make your targeted ads more relevant.

behaviour

Target your ads based on consumer behaviours such as prior purchases and device usage.

Connections

Choose to include people who are connected to your Facebook Page or event, or exclude them to find new audiences»

Dette er hvordan annonseringen I Facebook oppererer og om du ønsker å vite mer kan du sjekke ut denne linken her https://www.facebook.com/business/ads/ad-targeting

Instagram- er en bildedelings applikasjon med sine over 300 millioner brukere deler alt fra hva de spiser til hva de har på seg. Instagram er nå den plattformen du finner majoriteten av de unge. Du kan segmentere de unge brukerne i alderen 16-35 år. Så om du sikter inn mot denne mål gruppen vil Instagram være en gunstig markedsførings kanal for din bedrift. En stor fordel med Instagram er at de tilhører Facebook som da åpner opp for det samme avanserte segmenteringsverktøyet. Dette sikrer deg at du kan markedsføre basert på demografi, alder, bosted og interesser.

Hvordan ser annonseringene på Instagram ut?

Annonsene vil dukke opp som en vanlig person skulle lagt ut et innlegg. Dette gjør det lett for forbrukerne av applikasjonen til å enten undersøke eller bare gå videre om de ikke er interessert. Alle annonsene er selvfølgelig tydelig markert med «Sponset» under bedriften sitt navn. Dette sier for deg som en forbruker at her er det en annonse. Her kan du se hvordan en annonse ser ut på instagram:

som du ser på bildet har også Instagram en «Handle nå» funksjon på annonsene noe som gjør det lett for forbruker å trykke på for å komme inn på nettsiden til annonserøen, samt å til det ønskede produktet.

Konklusjon

Etter å sett på annonsering på Facebook og Instagram kan du se at disse to er bra plattformer for å markedsføre på. Du kan skille de to med at Instagram er mer rettet mot den yngre målgruppen, og Facebook mer mot et større publikum. Så om du har et produkt som er spesifikt mot målgruppen 16-35 år så vil Instagram være mer gunstig å ta i bruk. Finn hva som passer dine kunder og markedsfør din bedrift på en måte som gjør det gunstig og kort og i et langsiktig formål.

Kilder til blogginnlegg:

https://www.facebook.com/business/marketing/facebook

https://enklerevalg.no/tjenester/digital-markedsforing/facebook-annonsering/?gclid=CjwKCAjwn6GGBhADEiwAruUcKsBMV90C_Tw0Hioe_6M7Yb3_hZ6053b5w_dfbPXtPe37yNkO8voGhxoCvUYQAvD_BwE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *